пятница, 14 декабря 2012 г.

Інтернет - центру - 1 рік


         




                 

               У 2011 році Станівська сільська бібліотека - філія взяла участь у програмі "Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету в рамках програми "Бібліоміст"      В результаті перемоги у конкурсі бібліотека отримала 2 комп'ютери із повним програмним забеспеченням, а також сканер / принтер для друку   інформації знайденої в інтернеті та ксерокопіювання різних документів, 2 веб-камери.
  Відкриття інтернет-центру в Станівській сільській бібліотеці стало визначною подією в житті села, кожний користувач має можливість безкоштовно користуватися інтернет мережею завдяки програмі "Бібліоміст".
   Користувачі інтернету є представники найрізноманітніших верст населення: студенти, учні, вчителі, медичні працівники, працівники культури, пенсіонери, молодь та всі бажаючі. Ведеться документація, щодо обліку роботи інтернету: зошит обліку користувачів, зошит попереднього запису. Протягом року скорисчталося інтернетом 1282 користувача, відвідало 73, довідок 112.
    Медичні працівники знаходять багато корисної інформації, яка необхідна для роботи з пацієнтами, а також для роботиз документами;
    Працівники культури мають змогу за допомогою Інтернет-центру знаходити матеріали для організації роведення різних масових заходів.
     Мешканці села, завдяки безкоштовному інтернету, спілкуються із рідними та друзями у інших населених пунктах та за межами України за допомогою Skype.Студенти та школярі використовують інтернет для пошуку курсових робіт, рефератів, довідок, виконання дипломних та контрольних робіт.
     Протягом року проводилися масові заходи з викортстанням інтернету:
   1.Презинтація нових можливостей бібліотеки "запрошую читачів у світовий інформаційний простір"
   2.Урок-практикум "Інтернет-найсучасніше джерело інформації" з учнями 9 класу
   3.Урок-тренінг "Як не заблукати в інформаційному просторі"
   4.Подорож в країну Мультляндію з учнями 4 класу
   5.Ознайомлення з графічним редактором Paint, застосовували свої знання в створенні малюнка (з молодшими класами).
   6.Проводилися також масові заходи з використанням інтернету: перегляд документальних фільмів "Чорнобиль-чорний біль України", "Голодомор на Україні 1932-1933 р. р.", "Остарбайтери. Життя у неволі", проводилося засідання клубу за інтересами "Материнська криниця"-корисні поради "Лікарські рослини та їх застосування".
     Сьогодні  впевнено можна сказати, що суттєво збільшилась кількість користувачів бібліотеки, урізноманітнилися їх запити. Комп'ютер швидко став елементом нашого повсякденного побуту. Навики роботи на комп'ютері потрібно практично кожній людині. Комп'ютер допомогає  не тільки в роботі, але і навчанні. Справді діти відчувають потребу в такій новітній технології, адже завдяки їй можна дізнатися багато нової та цікавої інформації. Але, тим не менше, основним джерелом знань є все-таки бібліотека. І саме вона повинна йти в ногу з часом, забеспечуючи усім необхідним, в тому числі й доступ до мережі інтернет.

         

Комментариев нет:

Отправить комментарий