четверг, 21 февраля 2013 г.

"Від сопілки-до слова, від слова-до мови"




    

Мово рідна! Мово невмируща!
Нездоланна в просторі віків
Ти потрібна нам, як хліб насущний,
Як дарунок вічний прабатьків.

       21 лютого ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови. Це свято саме тієї мови, якою ми розмовляємо, пишемо, читаємо. Мова - це той інструмент, який єднає націю, народ в єдине ціле. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати. Мова не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи справжню людину, кожен із нас повинен передусім створити в своїй душі світлицю, в якій зберігається найцінніший скарб - Мова.
      У мові - уся доля народу. Без неї немає нас, немає минулого, немає й майбутнього. Слово рідне ввібрало в себе віковічний плин Дніпра, шурхіт колосся, шепіт діброви, спів соловейка, пісню трударя на великій ниві.


        В Станівській сільській бібліотеці  провели годину рідної мови  "Від сопілки - до слова, від слова - до мови" з учнями 3-4 класів Станівської ЗОШ. Бібліотекар розповіла про звичаї і обряди українського народу, що ми живемо на мальовничій землі - Україна. Діти розповідали вірші, відгадували загадки, складали прислів'я, провели літературну вікторину "У казки на гостинах". Також була оформлена тематична викладка літератури "Наша мова калинова" По закінченню заходу дітям вручили солодощі.











                                                                       




Комментариев нет:

Отправить комментарий