среда, 6 марта 2013 г.





    Жінка, як сонце весняне

       Коли настає весна і на вулицях з'являються перші весняні квіти, відзначають жіноче свято - Восьме березня.
      Недарма, мабуть, святкуємо ми жіночий день саме на весні.Весна...Лагідна, загадкова, тендітна. Ми так чекаємо її завжди, але приходить вона раптово, бурхливо, змінюючи все навкруги, пробуджуючи природу і наші почуття.
       Українська жінка в усі часи славилась своєю чарівною вродою, ніжністю, тендітністю. А ще історичні джерела свідчать, що українська жінка завжди відзначалася самостійністю характера, розсудливістю і розумом.
     Жінка - це у першу чергу матір. А сила материнської любові ще не пізнана до кінця, хоч оспівана у сотнях, а може, тисячах поетичних творів. Для кожної матері єдиною втіхою завжди залишаються діти. У них вона знаходить радість, ними пишається, ними живе.
  

                Напередодні свята в Станівській бібліотеці була оформлена тематична викладка літератури "Жінка - одвічна загадка природи", з учнями 3-4 класів і клуб за інтересами "Материнська криниця" було проведено свято до 8 березня "Жінка, як сонце весняне". Бібліотекар розповіла про виникнення свята, діти розповідали вірші, Смілянська Аня програла на баяні - пісенька про маму. Овчаренко О.П. прочитала вірш, а Гордієнко Л.Я. розповіла П.Глазового гумореску. Діти привітали наших жіночок квітами і подарунками, які зробили своїми руками. Свято закінчилося весело і щасливо. Дітям вручили солодощі.












      Віки і тисячоліття світової історії осяяні жіночою мудрістю та ніжністю, чарівністю та красою. І тільки завдяки жіночій життєвій силі, насназі та довготерпінню з віку у вік продовжується рід людський на землі. Матір, сестра, кохана - жіночий першопочаток супроводжує всіх нас до останнього подиху. І якщо краса порятує світ, то це буде краса жінки.

Комментариев нет:

Отправить комментарий