понедельник, 25 августа 2014 г.


  "Письменник гідності і правди"  





     90 років від дня народження Павла Архиповича Загребельного

     
         Павло Архипович Загребельний народився 25 серпня 1924 року у селі Солошине Кобеляцького району на Полтавщині.  
    Книги Павла Загребельного – це думи про народ від давнини до сучасності, про людей, які прагнуть від життя дива, шукають його і знаходять, і – найголовніше – творять його в муках і любові.
     На стилі кожного твору прозаїка відбивається відображувана доба, її культура слова, соціально-психологічний типаж героїв, котрі надають тому чи іншому твору особливого звучання.
      Твори Павла Загребельного – це думи й роздуми про народ від давнини до сучасності, про людей, які прагнуть від життя дива, шукають його і знаходять, втрачають або нівечать, творять його в муках і любові. Письменник веде діалог з історією, розмову з людиною, відчуває її голос, до якого можна доторкнутися.
   

    В сільській бібліотеці представлена тематична поличка «Павло Загребельний-класик сучасної української літератури» на якій представлені твори письменника.  
      Талановитий у всьому Павло Архипович являв яскравий взірець самовідданого служіння літературі, народові, Україні. Це дійсно істинний класик в нашій літературі, найпотужніший український письменник сучасності.

"Головне в літературі – написати, але написати так,
щоб люди прочитали, поєднати людські серця,
примусити їх здригатися."  
                                              П. Загребельний. 


Комментариев нет:

Отправить комментарий