вторник, 14 октября 2014 г.


«День – Українського козацтва»

   


   14 жовтня щорічно відзначається День українського козацтва (згідно Указу Президента України від 7 серпня 1999р.). Козацтву належить особливе місце в історії України та в історичній пам'яті українського народу. Саме козацтво було тією силою, яка активно впливала на історію України XVII – XVIII ст.
     День Покрова, 14 жовтня, святкується в усіх козацьких громадах світу дуже урочисто, з молебнями про живих, з панахидами про тих хто відійшов в інший світ, з урочистими загальними зборами козаків. Таким чином, Покрова святкується в нас не тільки як релігійне, а й як національне свято.
   Як відомо людина нерозривно пов’язана з минулим свого народу, його історією.З кожним днем зростає інтерес багатьох людей до нашої історії. Знання свого родоводу, історичних та культурних надбань предків необхідні не лише для піднесення національної гідності, а й для використання кращих традицій у сучасному житті.
   Для користувачів сільської бібліотеки була оформлена книжкова виставка "Не пропала їхня слава – слава України»», де представлена як історична література, щодо доби козацтва, так і художні твори, в яких висвітлюється ця тема.


Комментариев нет:

Отправить комментарий