понедельник, 7 мая 2012 г.



День Перемоги

Із року в рік часопис віддаляє
Своїх нащадків далі від війни.
Та травень знов і знову нагадає,
Як із життя ішли його сини.
                   Усе далі й далі відходять грізні роки Великої Вітчизняної війни. Але кожного року 9 травня ми відзначаємо День Перемоги, бо ніколи не згасне пам"ять про всіх тих, хто поліг у боях, хто віддав своє життя для нашого щастя. Цей день залишиться для нас завжди святом із сльозами на очах, затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги.
                    З нагоди 67-ї річниці свята, 7 травня Станівської ЗОШ І-ІІ ст. і сільська бібліотека -філія організували та провели для учнів 2-4 кл. зустріч з ветераном Великої Вітчизняної війни Лупенком Олександром Григоровичем. Вчитель Цілуйко Л.М. розповіла присутнім про тяжкі роки війни, які довелося пережити нашим людям, при цьому було використано фотоматеріали з інтернету. Своїми спогадами про пережите поділився і гість. Діти подарували ветерану квіти, поетичні слова вітань. Хвилиною мовчання вшанували пам"ять загиблих односельців.
                     До заходу була оформлена тематична полиця книг "Діти-герої" та зроблено огляд літератури, представленої на ній.
Вони у битві чесно полягли,
А іншого - ні вибору, ні змоги.
Вони загинули. Але перемогли,
Бо віддали життя для Перемоги!
         
  9 травня біля обеліска Слави  було проведенол мітинг-реквієм, який відкрив сільський голова Дудник Ю.О. Він подякував ветеранам за здобуті мир і спокій на землі. У своєму зворушливому та емоційному виступі ветеран війни, учасник бойових дій Лупенко О.Г. поділився спогадами про будні воєнного лихоліття, депутат районної ради Поляковський В.М. привітав з днем Перемоги жителів села і ветеранів війни, прозвучали слова подяки і доземний уклін ветеранам за подвиг, за мирне небо, за цей світлий та радісний день Перемоги, побажав всім міцного здоров"я, миру та довголіття.
                    Світлу пам"ять полеглих було вшановано хвили ною мовчання.
                   

Комментариев нет:

Отправить комментарий