пятница, 7 ноября 2014 г.


«Рідна мова – диво калинове»

     Моя прекрасна українська мова,
     Найкраща пісня в стоголоссі трав.
     Кохане слово, наше рідне слово,
     Яке колись Шевченко покохав. 

   

   
     Яка прекрасна українська мова! Виплекана колоссям, землею, виспівана птахами, звеличена письменниками. Мова…яка ти багатогранна, ніжна, чиста, як промінчики сонця, що яскравим сяйвом осипають землю добром, радістю, плодами…      
   «Рідна мова дорога людині, як саме життя», - говорить народна мудрість. І це так. Адже без мови не може існувати народ та його культура. Наша мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу.  
      З нагоди свята – Дня української писемності та мови до сільської бібліотеки завітали учні 2 класу Станівської школи разом зі своїм класним керівником Міщенко І.А. на гру «Поле чудес».Сільський бібліотекар запропонувала юним читачам поринути у світ казок, поезії, загадок, пісень.  
   

    З великим задоволенням діти пригадували вірші Н.Забіли, К.Підлісної, Я.Щоголіва, а Лишенко Саша декламував власні поетичні рядочки про природу рідного краю. У секторі «музична пауза» найактивнішим гравцем виявився Тімченко Артем, Бережна Вікторія перемогла у конкурсі загадок. Мазурок Андрій, Міщенко Артем та Горбунов Коля змагалися у складанні розповідей про осінь. Школярі залишилися задоволені грою, адже всі одержали солодкі призи.  
    Бібліотекар побажала юним читачам розмовляти українською мовою, любити рідну мову, рідний край, його традиції, поважати все своє, українське, рідне.







Комментариев нет:

Отправить комментарий