четверг, 10 марта 2016 г.

Великий син України














У літературі кожного народу, серед її великих творців, є поети, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким поетом українського народу є Тарас Шевченко, чия безсмертна спадщина – одна з найбільших вершин людського генія. Тарас Шевченко – велетень духу, митець могутньої творчої сили, непримиренний борець проти будь-якого гноблення людини людиною.
З нагоди дня народження поета 10 березня у  сільській  бібліотеці учні 2   та 4 класів Станівської ЗОШ І-ІІ ст.  стали учасниками літературної композиції «Великий син України». Юні читачі, разом із бібліотекарем  перегорнули сторінки життя видатного українського поета, письменника, художника, етнографа Т. Шевченка.
Особливо зацікавила присутніх розповідь про дитинство та юність поета, про те як друзі Т. Шевченка допомогли йому звільнитися з кріпацтва та здобути освіту.
Діти проникливо і душевно читали його вірші: Мені тринадцятий минало”, “Садок вишневий коло хати”, “Тихесенько вітер віє…’, “Тече вода з-під явора” та інші.
            Доповнювала захід книжкова виставка «Тарас  Шевченко – гордість і слава України», на якій розміщені твори Шевченка і література про його життя і творчість.








Комментариев нет:

Отправить комментарий