пятница, 25 ноября 2016 г.

Жорстокість і насильство


        
      Дитина і насильство. Любов і жорстокість. Надія і відчай. Добро і зло. Ми всі інтуїтивно тягнемося до світлого в цьому світі. Дитина – чистий аркуш паперу, на якому ми, дорослі, пишемо свої закони, правила, враження, життєві цінності. На жаль, написане не завжди носить позитивний характер і не завжди залежить тільки від нас.

   «Жорстокість і насильство» - тема виховної години, проведеної в Станівській сільській ЗОШ І-ІІ ступенів для учнів 7-9 класів соціальним педагогом Драновською Л.В., класними керівниками Овчаренко В.В. й Дробітько О.В. та бібліотекарем сільської бібліотеки Васильєвою О.О. Захід проведений з метою формування уявлення про проблему насилля й жорстокості, їх наслідків для дитини чи інших членів родини, вивчення прав дітей, шляхів захисту від будь-якого насильства, розвитку вміння попереджувати жорстоке поводження з людьми. 

   Виховний захід супроводжувався мультимедійною презентацією, матеріали якої допомогли кращому сприйняттю інформації. Переглянуті відеосюжети про жорстокість підлітків, насильство в сім’ї, соціальна реклама дали учням поштовх до роздумів над можливими причинми проявів такої поведінки дітей та дорослих. 

    Кожен учень отримав пам’ятку «Мій улюблений світ - без насильства» з правилами безпеки та номерами телефонів, за якими можна особисто звернутися за порадю та допомогою відповідних служб. 

     Учасники заходу, обмінюючись враженнями, дійшли спільної думки: все, що принижує людську гідність – зло, а все, що звеличує її – добро. Нікому не хочеться бути приниженим. Нікому не варто принижувати інших.   








 

Комментариев нет:

Отправить комментарий