пятница, 23 ноября 2012 г.




          Чорні крила голодомору

                               У серце б'ють, неначе молот,
                               Немов прокляття ожива,
                               Рік тридцять третій?
                               Голод? Голод?

               Пам'ять - нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок вписано криваво - чорним кольором. І одна з найстрашніших сторінок історії України не повинна бути забутою, адже її чорне крило простягнулося майже над кожною сім'єю рідної країни. Це - голодомор 1932-1933 років. Немає страшнішої смерті, ніж повільна смерть від голоду. А так вмирала майже вся Україна.



      Озиратися в минуле треба кожному. Людина не живе в одному часі, а у трьох часових вимірах: у минулому, сьогоденні та майбутньому. Дорога в майбутнє пролягає через минуле, треба осмислити власне минуле, зрозуміти його, бо історія повторюється. Це наша історія, і ми повинні знати і пам'ятатиїї.
      

До цієї трагічної дати Станівська сільська бібліотека  разом з учнями 4-8 класів провела годину пам'яті "Чорні крила голодомору", підготувала тематичну викладку літератури "Запали свічку пам'яті".
      Відкрийтесь небеса! Зійдіть на землю всі українські села, хутори, повстанте над планетою, невинні душі, збудуйте пам'яті негаснучий собор!












 
       

Комментариев нет:

Отправить комментарий