пятница, 25 января 2013 г.




Тетянин день


Пускай на улице метель,
В снега укутаны равнины,
Мы чтим, друзья, Татьянин день,
Её справляем именины.
Ей Пушкин строки посвятил,
Воспел без фальши, без изьяна.
И сам Господь благословил
Святую с именем Татьяна.


       25 січня в Станівській  сільській бібліотеці відбулася зустріч - спілкування  до "Дня Тетяни". На захід запросили всіх дівчат і жінок з прекрасним йменням Тетяна. Бібліотекар розповіла про історію виникнення свята "Дня Тетяни": це свято запроваджене на честь Великомучениці Тетяни, дочки заможного римлянина, яка прийняла смерть за християнську віру та доброчинність. Прадавній переказ свідчить, що Свята Тетяна жила в Римі на рубежі другого і трєтього століть, за часів жорстоких гонінь на християн. Її батько, знатний римлянин, таємно сповідав віру в Ісуса і виховав  свою дочку в християнському дусі. Вона присвятила себе служінню Богові і загинула від рук язичників.
     

   

        Історія говорить, що саме у Тетянин день імператриця Єлизавета підписала наказ про заснування Московського університету і з того часу 25 січня став офіційно університетським днем,  а Свята Тетяна - покровителькою вищої школи.
   





 На честь іменинниць прозвучав вірш з поеми О.С.Пушкіна  "Євгеній Онєгін"- "И так, она, звалась Татьяной..." у виконанні О.П.Овчаренко. Всіх участників заходу привітали з Днем Тетяни і побажали їм щастя, успіхів, здоров'я, щоб збулися всі мрії і бажання. Були вручені квіти і солодкі подарунки.




     

Комментариев нет:

Отправить комментарий