четверг, 25 июля 2013 г.



1025 - річчя хрещення Київської Русі


   
       В Україні щорічно відзначається  державна пам'ятна дата - день хрещення Київської Русі - України. Православна Церква вшановує пам'ять Святого Рівноапостольного князя Володимира, хрестителя Київської Русі, одного із засновників і покровителів нашої державності.
     До 1025 - річчя хрещення Київської Русі в Станівській бібліотеці спільно із вчителем Станівської ЗОШ Міщенко І.А, 25 липня 2013 року провели для користувачів сільської бібліотеки історичну годину "Хрещення Київської Русі - перша сходинка до духовності"
      
     Бібліотекар розповіла про перші спроби прийняття Християнства, про хрещення  Київської Русі за князя Володимира та про їх наслідки.

         
     Доповнила розповідь  Міщенко І.А., вона розповіла цікаву легенду про виникнення Київської Русі.     Присутні на заході переглянули відеоролики на тему вірувань давніх словян, про часи князівства Володимира та хрещення Русі, віртувально побували у найвідоміших храмах України, зокрема, Києво-Печерській лаврі, в Софії Київській, Володимирському соборі, ознайомилися їз літературою, представленою на тематичній полиці "1025 - річчя хрещення Київської Русі"













Комментариев нет:

Отправить комментарий