пятница, 18 октября 2013 г.


Козацькому роду нема переводу.

   


     14 жовтня щорічно відзначається День українського козацтва. Козацтву належить особливе місце в історії України та в історичній пам'яті українського народу. Саме козацтво було тією силою, яка активно впливала на історію України ХVII-ХVIII ст.
    День українського козацтва відзначається на свято Покрови Пречистої Богородиці. З давніх- давен Пречисту Богородицю козаки вважали своєю покровителькою. Вона була їхньою заступницею у далеких походах, її зображення завжди було на хрестах, які носили козаки.
   До цієї дати в Станівській сільській бібліотеці  була представлена книжкова виставка
"Не пропала їхня слава - слава України". З учнями  7 класу Станівської ЗОШ провели козацькі забави "Козацькому роду нема переводу". Бібліотекар ознайомила учнів з життям козаків, з їх побутом та звичаями, що панували на Запоріжській Січі.



      Діти з задоволенням взяли участь у конкурсах  "Заморочки із бочки", "Смачні перегони", "Мудрий отаман", "Сильна рука", "Перейти річку", під час яких демонстрували свою відвагу та спритність.
   


    Бібліотекар наголосила: "Пам'ятайте,дорогі діти, що ви є нащадками славних українських козаків. Тож любіть Україну, шануйте її народ. Хай кожен з вас  своїми добрими справами і вчинками доведе, що козацькому роду нема переводу!"


                                                          Конкурс "Заморочки із бочки"
                                                                "Сильна рука"    
 "                                                            Смачні перегони"
                                                              "Перейти річку"
"                                                           Учасники конкурсу"

Комментариев нет:

Отправить комментарий