вторник, 12 марта 2013 г.




      Великий син - великого народу






Тарасе, наш Кобзарю, всюди
Приходиш нині ти, як свій,
Тебе вітають щиро люди
На всій Україні моїй.
     

           Минуло вже багато з дня народження славного сина України - Т.Г.Шевченка, але в багатьох українських родинах можна побачити прикрашений вишитим рушником портрет Кобзаря. Він - як член сім'ї, як найдорожча людина. В день народження Тараса дорослі і діти йдуть до його пам'ятника, щоб поставити свічку, покласти квіти, почитати вірші, вшанувати великого Кобзаря.

       Він був сином мужа, а став володарем у царстві духа. Він був кріпаком, а став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком, а вказав нові світи і вільні шляхи професорам і книжним ученим.
       Щорічні шевченківські дні - це можливість для всіх свідомих українців звернутися до поетичного джерела Великого Кобзаря, отримати безцінний урок моральності, духовно зміцніти.


       В Станівській сільській бібліотеці пройшли літературні читання, оформлена книжкова виставка "Великий син - великого народу". Загребельна Катя і Шевченко Дарья розповіли про життєвий шлях Великого Кобзаря, учні читали улюблені вірші Тараса  та стали учасниками літературної вікторини, прослухали пісні покладені на вірші Т.Г.Шевченка.






Комментариев нет:

Отправить комментарий