пятница, 27 сентября 2013 г.



Цей дивосвіт - бібліотека

              Всеукраїнський день бібліотек відзначається щорічно 30 вересня згідно з Указом Президента України від 14 травня 1998 року.
       Перші бібліотеки в Київській Русі відкривали при церквах і монастирях після ухвалення 988 року християнства. Найбільшою і найбагатшою з давніх  книгозбірень була бібліотека  Софії Київської, заснована 1037 року Ярославом Мудрим. Книги, створені в майстернях Софіївського собору, стали основою інших  бібліотек, зокрема величезної  бібліотеки Печерського монастиря, яка з кінця ХI ст.була найбільшем центром культурного життя Київської Русі. 
  Нині в Україні налічують близько 40 тисяч бібліотек.
     

     Тож в Станівській сільській бібліотеці було організовано і проведено свято до дня бібліотек "Неопалима Купино! Моя бібліотеко! Ти мудрість всіх віків, хранителько добра!". Була зроблена  книжкова виставка "О, Книго! Пресвята богине! Народу й роду берегине!"  На свято запросили користувачів бібліотеки, учнів і вчителі Станівської ЗОШ, члени клубу "Материнська криниця". Із вступним словом виступила бібліотекар і розповіла про перші бібліотеки України, Міщенко Оксана зацікавила всіх присутніх "Легендою про бібліотекаря".

     
     Продовжували свято ведучі Шевченко Дарья і Загребельна Катерина, які коротко ознайомили присутніх із святом бібліотек та привітали всіх зі святом. Дуже гарно звучали привітання на адресу бібліотекаря від учнів 5 класу, вони розповіли вірші,

імпровізована сценка баби Палажки та баби Параски, яку виконали Голуб Надія та Гордієнко Лідія. Члени клубу "Материнська криниця" привітали  чарівною піснею, а Бриксіна Ольга розповіла привітальний вірш "Посвята бібліотеці". На завершення для всіх присутніх було організовано солодкий стіл.










Комментариев нет:

Отправить комментарий