понедельник, 30 сентября 2013 г.


Свято "Віри,Надії, Любові".

   

      Сьогодні православні відзначають велике релігійне свято Віри, Надії, Любові та їхньої матері  Софії. Крім того, в Україні є ще два світські свята - День бібліотек та День усиновлення.
    Свято Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії засноване на честь мучениць, які жили II столітті, за царювання імператора Адріана
(117-138 р.р.) в Римі. Благочестива вдова Софія мала трьох доньок, названих іменами головних християнських чеснот: Віра, Надія та Любов. Найстаршій, Вірі, було 12 років, Надії -10, а Любові - лише 9. Софія виховала доньок у любові до Бога. Коли про належність родини  до християнства довідався імператор, то побажав особисто  побачити трьох сестер  і їхню матір. Усі четверо безбоязно визнали перед імператором, що сповідують віру в Христа. Імператор підіслав до них язичницю, яка мала б переконати дівчат відректися  від віри, однак це виявилося марним: сестри не змінили своїх переконань. Тоді їх знову привели до імператора Адріана, який почав наполягати, щоб дівчата принесли  жертву  язичницьким богам. Сестри з обуренням відкинули його наказ . "У нас є Бог Небесний, - відповіли вони,- його дітьми ми бажаємо залишитися, а на твоїх богів плюємо і погроз твоїх не боїмося. Ми готові постраждати  й навіть померти заради дорогого нам Господа нашого Ісуса Христа".
    Розгніваний Адріан велів катувати дітей - і всіх трьох сестер на очах одна в одної  та їхньої матері замучили до смерті. Софія не зазнала від катів тілесних мук, але її прирекли  на ще сильніші душевні страждання  від розлуки з дітьми. Жінка похоронила останки своїх дочок і два дні не відходила від їхньої могили. На третій день Господь послав матері тиху смерть і прийняв її  душу в небесну обитель. Софію, котра зазнала великих душевних мук за Христа, разом із доньками Церква зарахувала до лику святих. 




Комментариев нет:

Отправить комментарий