суббота, 14 декабря 2013 г.



А душа людська пам'ятатиме Вас



                                                                      


  14 грудня - День вшанування ліквідаторів  наслідків аварії на ЧАЕС.
    В Україні традиційно проводиться День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС - людей, які ціною свого життя  і здоров'ям змогли здолати страшну трагедію 20 століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.
    І тепер не тільки в квітневий день 26 числа, а і в грудні вже стало доброю традицією вшановувати пам'ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха. Адже саме в цей день, 14 грудня, було завершено будівництво саркофагу Чорнобильської АЕС. В цей день щороку ми вшановуємо й будемо вшановувати відважних ліквідаторів аварії на ЧАЕС. 

    Ми вклоняємося хоробрості, героїзму, відданості службовому обов'язку, які врятували світ від смертельних променів радіації. Цей людський подвиг неоціненний, а мужній вчинок ніколи не буде забутий. Жахливі події 1986 року ніколи не зітруться з пам'яті ні сучасних, ні наступних поколінь. Ця катастрофа є болем для всієї України.
    

     До цієї дати в Станівській бібліотеці було проведено день  вшанування учасників ліквідації Чорнобильської АЕС "А душа людська пам'ятатиме Вас". На цей захід запросили Підгірного М.О., який брав участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи. Він розповів дітям про цю страшну катастрофу і побажав їм, щоб вони ніколи не знали про страшний смертоносний атом.
  Користувачі бібліотеки привітали Миколу Олександровича і побажали йому міцного здоров'я, сімейного благополуччя і шани вдячних поколінь.












Комментариев нет:

Отправить комментарий