пятница, 5 апреля 2013 г.




   Птахи - наші друзі 

    

      Щорічно 1 квітня відзначається у світі Міжнародний день птахів. Саме цього дня в 1906 році була підписана  Міжнародна конвенція з охорони птахів. День птахів - це не тільки річниця Конвенції, але і час прильоту пернатих із зимівель.
     Повернення птахів святкується також і як прихід весни. За традицією в цей час в очікуванні пернатих розвішуються шпаківні, роблять дуплянки та інші пташині "будиночки".
    Птахи не тільки прикрашають ліси, поля, луки, парки, сквери. Вони являються справжніми помічниками і друзями людини. Знищуючи велику кількість шкідників сільського і лісового господарства, вони зберігають для людей врожаї садів, полів, городів. Птахи мають велике значення в природі і житті людини. Вони є нашими найкращими друзями, з ними людина стає кращою, внутрішньо красивішою, благороднішою, чистішою.
   
       5 квітня в Станівській бібліотеці провели свято "Птахи - наші друзі" з учнями Станівської школи та вчителем Міщенко І.А..Бібліотекар розповіла про те, яке значення в природі мають птахи, учнів закликали оберігати птахів, їхні гнізда, адже вони наші найменші брати, і деякі з них  занесені в "Червону книгу".
    Під звуки пташиного співу діти розгадували загадки, кросворди, провели вікторину "А чи знаєш ти птахів", переглянули відеомультфільм. Діти виконали танець "маленьких каченят". Учні розповідали, яку користь приносять птахи людям. В цей день діти дізналися дуже багато  цікавого і корисного  про птахів, а Стрільцов Ілля учень першого класу підготував  і розповів про Горобця. Учням дуже сподобалося свято. Всі учасники свята отримали солодкі призи. .
    









Комментариев нет:

Отправить комментарий