пятница, 26 апреля 2013 г.





    Дзвони Чорнобиля


Ти відомий сьогодні кожному -       
Не ім'ям своїм, а бідою.
Тою вулицею порожньою
Понад прип'ятською водою...
 Мій Чорнобиль! Зелений  пагорбе!
У якому ти жив сторіччя! 
 Запеклись перестиглі ягоди,
 Наче кров, на твоїм обличчі.
                                            Білий І.
        
            26 квітня 1986 року почався відлік Чорнобильської катастрофи. Вона вразила весь світ, приголомшила людей страшним розмахом невідомої раніше біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне наступне покоління.
    Чудовими краєвидами, щедро врожайними садами, прекрасними місцями відпочинку, багатими лісами славилася чорнобильська земля, та тільки до жахливої позначки, до радіаційної межі, проораної квітневої ночі 1986-го. Відтоді ця земля стала називатися зоною. Зона - це скалічена, непридатна до життя місцевість.
        Чорнобиль, минуло вже багато років з того часу, як назва цього маленького українського містечка ввійшла у свідомість людей всього світу. Але і до сьогодні, аварія, що трапилася в ніч з 25 на 26 квітня 1986 року 4-му енергоблоці АЕС, та роботи по ліквідації продовжують притягати до себе увагу мільйонів людей.
     



         Тож до 27 річниці чорнобильської трагедії в сільській бібліотеці проведено годину пам'яті "Дзвони Чорнобиля", разом з учнями Станівської ЗОШ 4-6 класами та вчителі:Прядка Г.В., Міщенко І.А., Лантух Т.В.,запросили також учасника ліквідації Чорнобильської АЕС - Підгірний М.О.




    Ведучі заходу Шевченко Дарья і Загребельна Катерина розповіли про жахливу трагедію Чорнобильську АЕС, читали вірші, переглянули документальний фільм "Чорнобиль - чорний біль України".
Діти зі словами вдячності привітали Підгірного М.О. букетами весняних квітів.
Хвилиною мовчання було вшановано пам'ять всіх загиблих, а всім живим ліквідаторам побажали здоров'я на довгі роки.
                                                                                                                                                                                     







Комментариев нет:

Отправить комментарий