пятница, 14 марта 2014 г.


«Малюкам про Тараса»

     

     Тарас Григорович Шевченко казав: "Мене люблять діти, а кого люблять діти, той ще не зовсім поганий чоловік». З великою любов`ю описує Шевченко дітей у своїх віршах: «Я так люблю дітей, що не надивився би на цей відбиток ангела».      
       14 березня 2014 року в Станівській сільській бібліотеці відбувся урок-подорож «Малюкам про Тараса» приурочений 200-річчю від дня народження великого Кобзаря. У бібліотеку завітали учні 1 класу Станівської ЗОШ разом зі своєю вчителькою Міщенко І.А, а також користувачі бібліотеки.  



      Бібліотекар провела історичний екскурс «Дитинство Тарасика». У біографії Тараса Григоровича присутньо багато історій: більше сумних, але були й веселі. Дітлахи дізналися про складну долю родини Шевченка, про те, що значить бути кріпаком і не мати ніяких прав, про любов малого Тараса до природи, і як наслідок, про його талант до малювання; про те, як втратив батьків та тяжко працював з малечку, а ще захоплювався розповідями діда Івана про козаків та Січ.


     Діти слухали уважно про Тарасове дитинство, а також вірші «Садок вишневий коло хати», «Мені тринадцятий минало», «Тече вода з-під явіра», «І досі сниться: під горою» Т.Шевченка, провели вікторину «Шляхи Тарасової долі», в якій брали участь користувачі бібліотеки.

Комментариев нет:

Отправить комментарий