среда, 5 марта 2014 г.


«Шевченкове слово у серці моєму…»


В дні перемог і в дні поразок
В щасливі дні і в дні сумні
Іду з дитинства до Тараса,
Несу думки свої земні.
                               (Ю. Рибчинський)  

 

     І знову-свято…І знову линуть до нас думи геніального українського поета. Традиційно український народ звертається до постаті Великого Кобзаря, яка у своїй величі була, є і залишається ні з чим незрівнянною,невичерпною для людського подиву й досягнення.  
    5 березня у Станівській сільській бібліотеці разом з учнями Станівської школи було проведено літературне свято "Шевченкове слово у серці моєму..." присвячений до 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка. До бібліотеки завітали учні 1,5,7 класів, які з задоволенням читали улюблені вірші Кобзаря.   

      Бібліотекар коротко розповіла дітям про видатного Кобзаря, зокрема про деякі епізоди з його дитинства, а ведучі Загребельна Катя, Шевченко Даша і Міщенко Ксенія розповіли присутнім про творчість Т.Г.Шевченка. Дітей було ознайомлено з таким виданням як “Кобзар”,та продемонстровано, що ця поезія йде до серця, її співають, втілюють в живописі і скульптурі, відтворюють на екрані і на сцені та, насамперед, його читають. 
   

     Дітей ознайомили з книжковою виставкою «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття», провели з дітьми вікторину по творчості Т.Шевченка.






















Комментариев нет:

Отправить комментарий