четверг, 20 февраля 2014 г.


"Мова моя барвінкова, диво калинове"




Мово рідна! Мово невмируща!  
Нездоланна в просторі віків
Ти потрібна нам, як хліб насущний,
Як дарунок вічний прабатьків.

     Мова рідна! В ній мудрість віків і пам'ять тися¬чоліть. У ній щирість, радощі й печаль народу, його труд і піт, і кров, і сміх. Мова - це серце нації, а нація має своє обличчя, свій характер, свою культуру, мораль, честь і гідність, свої святині, своє минуле, сьогодення і майбутнє. Мова - це невичерпна духовна скарбниця, яку народ постійно збагачує своїм досвідом, здобутками свого культурного розвитку.
    «Найбільше і найдорожче добро в кожного народу — це його мова, ота багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування»,— писав Панас Мирний.
 
      З нагоди міжнародного Дня рідної мови в Станівській сільській бібліотеці оформлена тематична поличка «О мово рідна, ти ніжний цвіт» і провели годину спілкування «Мова моя барвінкова,диво калинове» з учнями 1 класу та вчителем Міщенко І.А. і користувачами сільської бібліотеки. Бібліотекар розповіла дітям про звичаї і обряди українського народу. Якою красою милуємося рідної природи, вслухаємося в чарівні мелодії пісень, вбираємо в себе ніжні звуки української мови.
   


        Діти брали участь у різних конкурсах «Дерево казок» - зривали листочки і відповідали на запитання, «Чарівний мішечок», «Чарівні слова» - треба було відгадати з якої казки, «Намалюй Колобка» - учасники із закритими очима малювали Колобка, відгадували загадки, також переглянули відео мультфільм «Том і Джері». Діти дуже були задоволені, їм сподобався цей захід, з бібліотеки вони пішли у доброму настрої. По закінченню свята були вручені солодкі призи.




                                                         Конкурс "Дерево казок"



Конкурс "Чарівний мішечок"


                                                    Конкурс "Чарівні слова"


                                                     Відгадуємо загадки


                                                            Учасники свята


                                                  Конкурс "Намалюй Колобка"




                                                     Відгадай казку за ілюстраціями

  
                                                                   Перегляд мульфільма

Комментариев нет:

Отправить комментарий