воскресенье, 19 января 2014 г.


"19 січня - Водохреща."


   
    19 січня православні християни та греко-католики відмічають Йордана (або Ордана, Водохреща, Богоявлення) - третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу. Із Хрещенням Господнім пов'язують хрещення на Йордані Христа. За легендою, Ісус Христос досяг 30-річного віку, він прийняв хрещення в річці Йордан. Вийшов на берег, а з небес почувся голос Бога-Отця, який назвав Ісуса своїм Сином. І на нього зійшов Святий Дух в образі голуба. Звідси ще одна назва — Богоявлення. Православні вважають, що саме це свято засвідчує таїнство Святої Трійці. Адже в цей день, за християнським вченням, з'явився Бог у трьох іпостасях: Бог Отець — в голосі, Син Божий — у плоті, Дух Святий — у вигляді голуба.  
   19 січня,з нагоди свята Водохреща,відбувся обряд освячення води на території Станівського будинку культури, який провів священик Білківської Миколаївської церкви отець Володимир.  









    Прийміть щирі вітання і сердечні побажання з нагоди свята Водохреща! Міцного Вам здоров’я, миру, добра та сімейної злагоди!
Христос охрестився!
Хай в вашій оселі радість панує,
Христос охрестився, мир світу дарує,
Щоб мали ви міцне здоров’я,
Щоб сповнилися мудрості і сил,
Щоб кожен день уже сьогодні,
Лиш тільки радість приносив!  

Комментариев нет:

Отправить комментарий