пятница, 8 ноября 2013 г.




"Квітни мово наша рідна"



Одна вона у нас така -
Уся співуча і дзвінка.
Уся плакуча і гримуча,
Хоч без лаврового вінка.
                Т.Шевченко
     9 листопада, День української писемності та мови. Це свято одне з наймолодших державних свят. Його запровадили в 1997 році за ініціативою Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка. У листопаді був виданий указ Президента України "Про День української писемності та мови. Свято відзначається щорічно 9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця. 
    Українська мова - це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов'їна. Наша мова прекрасна і барвиста, наче веселка. Не можна ходити по рідній землі, не зачаровуючись виплеканою народом у віках рідною мовою. 
   Для нас рідна мова - це не тільки дорога спадщина , яка об'єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.
   

     З нагоди цього свята Станівська бібліотека провела годину спілкування "Квітни мово наша рідна" з учнями 1, 4 та 6 класів Станівської ЗОШ I-II ст. Бібліотекар розповіла про писемність, про тих, хто її створив і розвивав з найдавніших часів, про

особливості та традиції цього свята.





    Тема рідної мови прозвучала в віршах, які декламували учні 4 класу. Активну участь взяли в літературній вікторині "У казки на гостинах", розгадували телеграми від казкових героїв, чи уважний ти читач, впізнай предмет з якої казки, хто зайвий, складали прислів'я. Учасники заходу згадали загадки , прислів'я, приказки про мову, розгадували кросворди.

                                                    
Відбувся конкурс на кращий малюнок "Рідна моя мова - мова веселкова", діти із задоволенням  взяли участь. Під час заходу відчувалась атмосфера тепла і затишку, і кожний присутній відчув, який неоціненний скарб є наша рідна українська мова



 Складаємо прислів'я

                                                  Угадай предмет з якої казки

Команда хлопців розгадує кросворд

                                                    Першачки розгадують кросворд





Дівчата розгадують кросворд

Конкурс малюнка


Учасники заходу

Комментариев нет:

Отправить комментарий